Hoe kies ik mijn woonverzekering?

Hoe kies ik mijn woonverzekering?

Hoe kies ik mijn woonverzekering?

Prijs, dekking, service ... Wat zijn de criteria waarmee je rekening houdt bij de beslissing van je woonverzekering?

Criteria voor woonverzekering

Een woonverzekering, in België ook wel brandverzekering genoemd, beschermt je woning. Het is een essentiële verzekering, ook al is zij niet altijd wettelijk verplicht. 

Bij de keuze van je woonverzekering dien je rekening te houden met verschillende criteria: 

●      Welke woning je wilt verzekeren; 

●     De gedekte risico's;

●      Het eigen risico dat moet worden betaald in geval van schade;

●     De wijze van compensatie. 

Alvorens deze criteria te analyseren, is het van belang te bepalen in welke hoedanigheid je je verzekering afsluit.  

Huurder, eigenaar, koper?

Je dekking zal inderdaad verschillend zijn naargelang je status. Bijvoorbeeld: als je eigenaar bent, zijn je verzekeringsbehoeften anders dan die van een huurder. 

Je verhuurt je woning

In dat geval dektje verzekering de schade aan de woning zelf en aan dat van je buren. Deze verzekering kan ook je inboedel dekken. 

Je interieur is ook gedekt in geval van schade veroorzaakt door een derde partij. Bijvoorbeeld:als er brand uitbreekt in een appartement in je gebouw en deze brand veroorzaakt schade aan je appartement.

Je bent de eigenaar van het onroerend goed dat je bewoont 

De verzekering dekt de stenen en de inboedel. In geval van schade wordt je woning of die vaneen derde gedekt volgens de risico's die zijn opgenomen in de woonverzekering die je hebt afgesloten. 

Je koopt een woning zonder het te bewonen 

Je verzekering dekt schade aan je huis en de inboedel. Indien de woning door een huurder wordt bewoond, kan in geval van schade ook een beroep worden gedaan op zijn of haar eigen verzekering.  

In elk geval beschik je over alle nodige informatie

Met de HomeProtect woonverzekering, zijn er geen verrassingen. Of je nu eigenaar of huurder bent, je beschikt over alle informatie van je verzekering.  

●      Je geniet een uitgebreide bescherming. Dit voorkomt onaangename verrassingen. Uitsluitingen worden duidelijk vermeld in je contract.

●      Je kan je premies onmiddellijk online berekenen

Wil je je huis verzekeren? Om je verzekering nog eenvoudiger te maken, kan je met Immoweb HomeProtect een online simulatie maken om direct een gepersonaliseerde offerte te ontvangen.