Hoe zeg ik mijn huidige woonverzekering op?

Hoe zeg ik mijn huidige woonverzekering op?

Hoe zeg ik mijn huidige woonverzekering op?

Je hebt het recht om je huidige verzekering op te zeggen. Belangrijk is wel dat je met bepaalde termijnen rekening houdt en verschillende stappen onderneemt.

Wettelijke termijnen voor opzeg

Volgens de regels van de kunst moet je drie maanden vóór de jaarlijkse einddatum je woonverzekering opzeggen.

In bepaalde gevallen is de termijn korter. Twee van de meest voorkomende redenen:

1. Verkopen van je woning of verhuizen

In dit geval is er geen onroerend goed meer dat verzekerd moet worden. Je kan dus een verzoek tot ontbinding van het contract indienen. Het contract wordt beëindigd op de datum dat je de woning verlaat.  

2. Je premie is sterk gestegen 

Je verzekeringsmaatschappij vertelt je dat je premie is verhoogd. Ga je er niet mee akkoord? Je hebt drie maanden na kennisgeving van de verhoging de tijd om de maatschappij op de hoogte te brengen.

Opzeggen woonverzekering voor eigenaars en huurders 

Naast de termijnen moet je de opzeg officieel melden. Of je nu eigenaar of huurder bent, een aangetekende brief is nodig om je contract te ontbinden. 

Ben je klant bij Immoweb Protect? Dan is het een pak eenvoudiger! Stuurons simpelweg een e-mail en klaar is Kees. Vergeet niet de termijn van driemaanden te respecteren, want ook via e-mail is die van toepassing.

Gratis opzeggen voor een nieuw verzekerings contract

Met onze onlinediensten is alles van in het begin gemakkelijk. Wanneer je een nieuwe polis bijons afsluit, heb je de kans om deze binnen de veertien dagen op te zeggen. Deze opzeg is gratis. Het enige watje hoeft te doen is het annuleringsformulier in te vullen dat wij je bij de aankoop verstrekken.

Bij het stopzetten van je woningverzekering moet je dit ten minste drie maanden vóór de einddatum meededelen. De opzeg is pas van kracht op de einddatum. 


Hulp nodig bij je opzeg?

Wanneer je kiest voor Home Protect, krijg je online en telefonische ondersteuning gedurende het volledige proces. Heb je andere vragen? Neem contact op met onze klantendienst. Zij helpen je met veel plezier verder.