Is een diefstalverzekering inbegrepen in een woonverzekering?

Is een diefstalverzekering inbegrepen in een woonverzekering?

Is een diefstalverzekering inbegrepen in een woonverzekering?

Een diefstalverzekering is gewoonlijk niet inbegrepen in de woonverzekering. Met Immoweb Protect kan je dit echter als optie toevoegen om te profiteren van een optimale dekking. Hoewel een woonverzekering in België (meestal) verplicht is, geldt dit niet voor een diefstalverzekering voor je woning. Het maakt dus geen deel uit van de basisdekking van een woonverzekering.

Een diefstalverzekering is gewoonlijk niet inbegrepen in de woonverzekering. Met Immoweb Protect kan je dit echter als optie toevoegen om te profiteren van een optimale dekking.

Hoewel een woonverzekering in België (meestal) verplicht is, geldt dit niet voor een diefstalverzekering voor je woning. Het maakt dus geen deel uit van de basisdekking van een woonverzekering.

Dekking tegen diefstal is natuurlijk voor de voorwerpen in je flat of huis. Het is dus een optie die wordt aangeboden als onderdeel van een inboedelverzekering. Deze bescherming wordt sterk aanbevolen, want niemand is veilig voor inbraak.

Naast de dekking van de inboedel dekt de Immoweb Protect-verzekering ook de schade ten gevolge van inbraak (geforceerde rolluiken en ramen, gebroken ruiten, ...). Belangrijk om te weten is dat als je je sleutels verloren bent, Immoweb Protect je kan helpen jouw sloten te vervangen.

Meer dan 100 inbraken per dag in België

Het aantal inbraken daalt al enkele jaren in België, maar er zijn er nog steeds gemiddeld meer dan honderd per dag. Psychologisch is deze inbreuk op de privacy van het gezin vaak zeer moeilijk te verwerken. De situatie is nog moeilijker als je geen diefstalverzekering hebt om de schade te dekken.

Als je gedekt bent door Immoweb Protect, moet je de diefstal binnen 24 uur bij de politie melden en binnen 48 uur de verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengen.

Goed om weten: de optie diefstal van de Immoweb Protect woonverzekering dekt ook de diefstal van tuinmeubelen die zich buiten bevinden of de diefstal van stookolie voor de verwarming van het gebouw.

Kom meer te weten over de Immoweb Protect verzekering en ontdek de beschikbare opties