Waar moet ik op letten als ik mijn eerste woning koop?

Waar moet ik op letten als ik mijn eerste woning koop?

Waar moet ik op letten als ik mijn eerste woning koop?

Heb je besloten een woning te kopen? Gefeliciteerd! Laten we samen uitzoeken waar je op moet letten als je voor de eerste keer koopt. Het kopen van je eerste woning is een belangrijke stap in het leven. Het is daarom het beste om informatie in te winnen en eventueel hulp te vragen. Zo voorkom je dat je fouten maakt die ernstige gevolgen kunnen hebben.

Heb je besloten een woning te kopen? Gefeliciteerd! Laten we samen uitzoeken waar je op moet letten als je voor de eerste keer koopt.

Het kopen van je eerste woning is een belangrijke stap in het leven. Het is daarom het beste om informatie in te winnen en eventueel hulp te vragen. Zo voorkom je dat je fouten maakt die ernstige gevolgen kunnen hebben.

Checklist voor het kopen van je eerste appartement of huis

Bepaal het budget

Evalueer je maandelijkse aflossingscapaciteit en het bedrag van het voorschot om jouw budget te bepalen. De online hypotheeksimulatie aangeboden door Immoweb zal je de beste beschikbare rente geven.

Tip: het bedrag van je maandelijkse hypotheekaflossingen mag niet meer dan 1/3 van je inkomen bedragen.

Let op details

Probeer bij de aankoop van een woning zoveel mogelijk op de onderhoudskosten te anticiperen. Controleer de staat van het dak, de boiler, de elektrische installatie, de ramen en de isolatie.

Als je een apprtement koopt, bekijk dan de gemeenschappelijke ruimtes, vraag naar de kosten van de lopende maandelijke kosten en eventuele geplande werken.

Vraag je vrienden en familie om advies

Aarzel niet om vóór de ondertekening van de voorlopige koopovereenkomst met je familie een tegenbezoek af te leggen. Zij zullen je op bepaalde gebreken kunnen wijzen of jouw keuze kunnen bevestigen.

Verzekering van de woning

Als je de perfecte woning hebt gevonden, is het tijd om deze te verzekeren. Ook hier is het mogelijk een online simulatie van jouw woonverzekering uit te voeren en de formule aan jouw behoeften aan te passen.

Ontdek meer over de hypothecaire lening en woonverzekering aangeboden door Immoweb.