Welke woonverzekering kiezen als expat in België?

Welke woonverzekering kiezen als expat in België?

Welke woonverzekering kiezen als expat in België?

Wanneer een expat zich in België vestigt, is het zijn eerste prioriteit om een woning te vinden, die hij dan ook moet verzekeren. Waar moet je op letten bij het kiezen van een woningverzekering?

Kom je als buitenlander in België wonen? Een expat opteert er in een eerste fase meestal voor om een woning te huren. Deze woning moet hij ook laten verzekeren. In Vlaanderen en Wallonië is de woningverzekering immers verplicht voor huurders. In het Brussels Gewest wordt ze meestal opgelegd door de eigenaar.

Wat dekt een woningverzekering in België?

De woningverzekering dekt brand, storm, hagel, waterschade en, meer algemeen, natuurrampen.

Bij schade aan je woning betaalt de verzekering je de kosten voor de herstellingen of de heropbouw van het gebouw terug.

Deze woonverzekering is verplicht en beschermt de huurder op die manier tegen financiële problemen, omdat hij het goed niet met eigen middelen in de oorspronkelijke staat moet herstellen na een ramp waarvoor hij misschien niet eens aansprakelijk is.

Als je huis met bijzondere voorzieningen is uitgerust (bijvoorbeeld een zwembad), check zeker eens in hoeverre die verzekerd zijn en pas aan indien nodig.

Is een meer uitgebreide verzekeringsdekking mogelijk voor een expat?

Zeker. Ze wordt zelfs voor iedereen aangeraden. Een woningverzekering dekt immers meestal alleen het gebouw, niet de inboedel. Met de optie bescherming tegen diefstal kun je je bijvoorbeeld nieuwe meubelen aanschaffen na een inbraak. Bij het afsluiten van je woningverzekering kun je het beschermingsniveau dus personaliseren.

Welke woningverzekering kiezen als expatriate?

Een online woningverzekering in meerdere talen lijkt het meest aangewezen. Hiermee kun je alles al regelen nog voor je je in België vestigt.

In dat opzicht biedt de woonverzekeringsformule voor expatriates van Immoweb heel wat voordelen.